menu Proizvodi
menu
0

WebOS sistemi

03.02.2022

Užitak praćenja omiljenog programa sada je dobio sasvim novu dimenziju uz WebOS operativni sistem nove generacije televizora. No, šta dobija korisnik uz korišćenje WebOS-a? 

WebOS je operativni sistem za pametni TV koji je podešen da omogući kontrolu i pristup naprednijim funkcijama Smart TV-a i povezanim uređajima preko grafičkog korisničkog interfejsa.

Da li je WebOS isti kao i Android TV? I u čemu se nalaze njihove razlike, u suštini?

Android TV je razvio Google i može se naći na mnogim uređajima, uključujući pametne televizore, striming stickove, set-top boksove i još mnoge druge. WebOS je, s druge strane, operativni sistem koji sadrži samo nova generacija TV uređaja i trenutno je dostupan samo na asortimanu pametnih televizora.  Kada uključite Android TV uređaj u odnosu na WebOS TV, prva stvar koju ćete primetiti je razlika u korisničkom interfejsu. Trenutni Android TV interfejs je podeljen na redove koji zauzimaju ceo početni ekran. Google će na kraju preći na svoj novi Google TV korisnički interfejs, koji su neke novije televizije već počele da usvajaju, ali će operativni sistem ostati nepromenjen u svojoj srži. 

WebOS je minimalističkiji i ima prilagodljivu traku za pokretanje na dnu ekrana. Omogućava pristup svim aplikacijama, podešavanjima i drugim funkcijama televizora. Dok se krećete kroz te opcije na traci za pokretanje, videćete da se iznad njega pojavljuje dodatni red kartica koje odgovaraju svakoj aplikaciji. Na primer, ako zadržite pokazivač na Content Store traci za pokretanje, dodatni red kartica će se pojaviti na vrhu, prikazujući predloge za preuzimanje aplikacija.

A povrh svega… Zadnja reč tehnologije Smart TV-a je i magični daljinski!

Za razliku od daljinskih upravljača koje dobijate sa Android TV uređajima, Magic Remote čini navigaciju mnogo lakšom svojom funkcijom nalik na touchpad-u. Pokazivač se pomera dok pomerate daljinski upravljač, baš kao što biste koristili miš na računaru. Ovo čini mnogo lakšim kucanje teksta u poređenju sa Android TV-ima. Na ovom drugom, morate da koristite tastere sa strelicama na daljinskom upravljaču za bolno kretanje između redova slova na tastaturi ekrana. Pored funkcija pokazivača, Magic Remote na Smart WebOS televizorima takođe nudi glasovnu pretragu kao i većina daljinskih upravljača za Android TV. Dugmad sa brojevima na daljinskom upravljaču takođe se mogu programirati kao prečice za različite aplikacije. Ne možete to da uradite sa daljinskim upravljačima koji dolaze uz Android TV.

Možete da iskusite magiju nove generacije WebOS televizora u ponudi VOX Smart televizora na našem sajtu. Nova dimenzija užitka po vrlo pristupačnim cenama.

Preporuka za model:

mc_idcheck visa_secure
intesa_logo
maestro master visa amex dina