menu Proizvodi
menu
0

Nova generacija bojlera

16.08.2023

Koliko znate o svom bojleru? Znate da zagreva vodu, očigledno, ali osim toga...šta se još može reći? 

Bojleri su suštinski deo opreme za vodovod i grejanje, a pošto su ovi sistemi tako složeni, mnogi vlasnici kuća nemaju sve informacije koje su im potrebne kada dođe vreme za popravku, nadogradnju ili zamenu.

Koliko vrsta bojlera postoji? U osnovi postoje dva glavna tipa bojlera: tradicionalni bojleri sa rezervoarom i sistemi bez rezervoara. Ovi tipovi se dalje razlažu na osnovu izvora. Na primer, možete imati bojler koji radi na prirodni gas, ili možete imati bojler koji radi na struju. 

Kako da znam kada je vreme da zamenim svoj bojler? Glavna stvar koju treba uzeti u obzir kada razmišljate o zameni bojlera je starost. Prosečan bojler može trajati 10-15 godina uz redovno održavanje. Sistemi bez rezervoara mogu trajati do 20 godina. 

Ako ste se nedavno uselili u novi dom, a ne znate koliko je star trenutni bojler, potražite serijski broj negde na jedinici. Kvalitet vode takođe može uticati na zamenu bojlera. To znači da ako živite u oblasti sa tvrdom, mineralnom vodom, vaš rezervoar se može istrošiti pre nego kasnije (ovaj faktor se, očigledno, uglavnom odnosi na tradicionalne bojlere.) Drugi pokazatelji da je vreme da zamenite svoj bojler uključuju curenja, čudni zvukovi i mirisi, promenjena boja ili zarđala voda i nemogućnost brzog zagrevanja vode.

Bojleri su stvar potrebe i nezamljivi deo kupatila i/ili kuhinje, ali da li ste znali da mogu biti ključni estetski element u Vašem domu? Pogledajte samo Tesy kolekciju bojlera BelliSlimo.

BelliSlimo je primer prednosti visoke tehnologije i ekskluzivnog italijanskog dizajna – ravna tanka silueta, koja postiže kompaktnu veličinu koja štedi prostor – dubina od 28 cm, koja obezbeđuje laku montažu prema različitim potrebama.

Mane mu ne možete pronaći, a njegova glavna prednost je što se lako postavlja vertikalno ili horizontalno. U svetu, tehnoloških performansi najvišeg nivoa, Tesy bojleri podižu lestvicu jer implementiraju next generation tehnologiju i pružaju vrhunski komfor prilikom upotrebe - lakom elektronskom tablom, kontrolom putem Interneta sa svim prepoznatljivim Tesy inovacijama.

Tesy bojleri su prepoznatljivi po INSUTECH tehnologiji koja doprinosi smanjenju gubitka energije za 16% usled otklanjanja toplotne veze između rezervoara vode i nosač za zidnu montažu. INSUTECH je precizna tehnologija ravnomerne raspodele poliuretanske izolacije koja se zasniva na neštetnoj po životnu sredinu PU formuli bez CFC i HCFC.

Inovativna tehnlogija podrazumeva i ugrađen turbolator koji je montiran po celoj dužini serpentine i projektovan tako da razbija linijski tok cirkulirajućeg fluida u samoj serpentini. To znači da TESY postiže do 26% efikasniju izmenu toplote uzavisnosti od brzine toka i temperature zagrevajućeg fluida.

Tesy bojleri su pored primaljivog dizajna, artikli izvanredne izrade (primena plazma zavarivanja), i najvišeg ekološkog radnog režima. Jednostavno, ovo su uređaji sledeće generacije, a mi vas pozivamo da se uverite u to odabravši jedan po vašoj meri iz našeg asortimana.

mc_idcheck visa_secure
intesa_logo
maestro master visa amex dina