menu Proizvodi
menu
0

Vruć domaći hleb svako jutro uz mini pekaru

01.02.2019

Priprema svežeg domaćeg hleba za celu porodicu jednostavan je zadatak kada na raspolaganju imate kvalitetnu pekaru za hleb, takozvanu mini pekaru. Kupovina ovog uređaja pravi je pogodak za sve one koji svakodnevnu trpezu ne mogu da zamisle bez hleba.  

Aparat za hleb je u suštini mini samostojeća pećnica opremljena sa lopaticom za mešenje testa u kalupu, odnosno teflonskoj posudi i grejačem koji omogućava pečenje kroz različite odabrane programe pri kontrolisanoj temperaturi.

Kako se koristi mini pekara? 

Vaš zadatak se sastoji od pripreme sastojaka za testo, za šta je potrebno oko 5 minuta. Ubacite sve sastojke u kalup, odaberete željeni program i pritisnete dugme za start. Sve ostalo radi sama pekara. Zvučnim signalom vas obaveštava kada je koja radnja u toku (mešenje, pečenje), kao i kada je vaš hleb gotov.

Glavne karakteristike

Veličina kalupa

Izbor veličine hleba zavisi od veličine posude za pečenje hleba. Kod nekih modela veličina vekne se kreće od 750 do 900g, a kod drugih i do 1.600g.  

Broj programa

Na jednostavnom displeju možete da odaberete jedan od nekoliko automatskih programa: beli hleb, francuski hleb, slatki hleb, hleb od celog zrna i tako dalje. Broj automatskih programa zavisi od modela uređaja. Kod nekih Gorenje pekarica postoji i do 16 automatskih programa za najrazličitije vrste hlebova, kao i za pripremu domaćeg jogurta i džema. Osim toga, tu su i programi za rast testa, za brzo pečenje, za pečenje hleba bez glutena. 

Nivo zapečenosti

Zahvaljujući funkciji elektronske kontrole zapečenosti hleba, jednostavnim podešavanjem možete da odaberete da li će vaša korica da bude malo, srednje i više zapečena.

Odloženi start

Stavite sve sastojke u posudu i namestite vreme za početak pečenja kada vama najviše odgovara. Na boljim uređajima početak možete da odložite za čak 15 sati. Na primer, ukoliko namestite da se hleb mesi noću, ujutro će vas sačekati topla, domaća vekna na stolu. Uz to, ne morate da razmiljate da li će vas uređaj probuditi jer je vrlo tih, neuporedivo tiši od mašine za pranje veša.

Funkcija održavanja toplote 

Uz funkciju održavanja toplote uživaćete u toplom, svežem hlebu, čak i ako ste završili sa pečenjem pre sat vremena.

Jednostavno održavanje

Ispečen hleb se lako vadi iz kalupa jer je posuda obložena teflonskim premazom koji sprečava lepljenje testa. Posuda se brzo i bez muke pere, kao i lopatice. Za sve je potrebno oko tri minuta, a ništa ne ostaje prljavo.

Uz mini pekaru ušteda vremena i truda je ogromna, a na raspolaganju vam je veliki broj opcija i recepata koje ne možete ni da zamislite - hleb sa sirom, maslinama, lanenim semenkama, orasima, medom, limunom, čokoladom i tako dalje.

Pogledajte video sa uputstvom za pravljenje domaćeg jogurta i bezglutenskog hleba


Pogledajte video sa uputstvom za pravljenje džema i mramornog kolača sa kakaom


mc_idcheck visa_secure
intesa_logo
maestro master visa amex dina