menu Proizvodi
menu
0

Šporet na drva - topla kuća uz manje račune za struju

27.06.2018

Šporet na drva pruža efikasnu i ekonomičnu alternativu za grejanje, posebno gledajući u odnosu na visoke račune za struju koji muče mnoga domaćinstva koja se greju na električnu energiju. 

Uz šporet na drva ne zavisite od gradskog grejanja, a ni od godišnjeg doba. Kada je hladno, uvek možete da naložite. S obzirom na to koliko je vreme varljivo, niske temperature nas često iznenade i u prelaznom periodu, pa je i tada neophodno zagrejati kuću.

Osim toga što greju prostoriju, šporeti na drva služe i za pripremu obroka. Svako ko u kući ima popularni Smederevac dobro zna koliko je ukusna hrana spremljena u njemu. Mogućnost da o jednom trošku istovremeno grejete kuću i da kuvate i te kako štedi novac i električnu energiju.

Kod ovakvih šporeta uglavnom mogu da se lože i drva i ugalj, ali neka su pogodna samo za drva. Obaveze oko održavanja ovakvog vida grejanja uglavnom se svode na nabavku i skladištenje ogreva, čišćenje ložišta i dimnjaka jednom godišnje pred grejnu sezonu (najčešće leti). Svakako, u odnosu na centralno grejanje ili grejanje na struju gde se praktično sve svodi na malo ili nimalo angažovanja, šporeti na drva zahtevaju redovno loženje vatre, vođenje računa da vam preko noći ostane žara i za ujutro. Međutim, kada promrzli uđete u kuću i sednete da se zagrejete uz pucketanje vatre u ložištu, takav ugođaj ne može da se poredi ni sa čim drugim. Osim toga, prostorija ne može tako lako da se ishladi kao kada se grejte na struju. 

Kod odabira odgovarajućeg šporeta na drva treba uzeti u obzir površinu koju nameravate da grejete. U skladu sa tim treba obratiti pažnju na kapacitet grejanja, toplotnu snagu i dimenzije šporeta. Najveći izbor i proveren kvalitet možete naći u širokom asortimanu dva najprodavanija domaća brenda čiji je Spektar već godinama ovlašćeni distributer - Milan Blagojević Smederevo (MBS) i Alfa Plam Vranje.  

Cene šporeta na drva kreću se od 19.950 din pa naviše. 

MBS Royal 720 ili Royal 900

Ukoliko želite kvalitet starog Smederevca, a moderniji dizajn onda je MBS linija Royal pravi izbor za vas. Nova generacija Smederevca, modernog dizajna, pouzdan u svojoj klasi, pristupačne cene. Greje, peče i kuva u skladu sa vašim potrebama. 

MBS Trend

Prednosti u odnosu na klasične Smederevce: veće ložište, liveni okviri, staklo na ložištu i na emajliranoj rerni sa tavom, veća i stabilnija fioka za drva, bolje tehničke karakteristike. Trend vam omogućava da ugrejete svoj dom i spremate omljena jela za svoju porodicu. 

MBS Strong

Šporet, koji možete uklopiti u vaše kuhinjske elemente. Zadovoljava sve tehničke, ekološke i izolacione zahteve evropske sertifikacije. Ukrasite i zagrejte vaš porodični prostor sa izuzetnim dizajnom Stronga, na kojem možete ispeći i skuvati svoja omiljena jela.

Alfa Plam 70 Dominant

Spreman da zagreje prostor površine 45m2, toplotne snage 7kw. Ima čelične ploče za kuvanje i mogućnost kuvanja na celoj površini plotne. Višestruko priključivanje na dimnjak: bočno, odozgo i na zadnoj strani. Alfa Plam 70 Dominant uneće toplotu u vaš dom i smanjiti utrošak energije pri grejanju i pripremi hrane. 

Alfa Plam 55 Delux

Multifunkcionalan proizvod namenjen za istovremeno zagrevanje prostorije, pečenje i kuvanje. Izrađen od kvalitetnih livenih i limenih delova koji omogućavaju duži period korišćenja i loženja šporeta. Velika zapremina rerne - 58 l pruža mogućnost ravnomernog pečenja. 

Alfa Plam 90H Favorit

Šporet na čvrsto gorivo Alfa Plam 90H Favorit snage 8kw. Sadrži čelične ploče za kuvanje, duplo staklo na vratima rerne, ugrađen termometar. Obezbeđuje ravnomerno pečenje u rerni i kuvanje na celoj površini plotne. Postoje dva položaja rešetke u ložištu prilagođena za rad šporeta leti i zimi.

Osim šporeta na drva, na raspolaganju su vam i peći i kamini na čvrsto gorivo. Podjednako su efikasni u zagrevanju prostorija, estetski čak i primamljiviji od šporeta, samo što na njima ne može da se sprema hrana.  

mc_idcheck visa_secure
intesa_logo
maestro master visa amex dina