menu Proizvodi
menu
0

Prolećno čišćenje

09.05.2022

U svetu masovne proizvodnje svega, izbora je previše, a ponekad je najteže u masi proizvoda izabrati onaj koji je baš pravi za Vas. S obzirom da je proleće idealno godišnje doba za generalno spremanje i čišćenje kuće, uvek je pametno na vreme razmišljati oko izbora uređaja koji će Vam pomoći da to čišćenje sprovedete detaljno, ali bez puno muke.

Lak i kompaktan – štapni usisivač

Ukoliko ste u potrazi za novim usisivačem za svoj dom, ali ste toliko preplavljeni izborom da ne znate šta da odaberete, na pravom ste mestu! Kada je u pitanju pravi tip čistača za vaš dom, ne postoji ništa bolje na tržištu od uspravnih ili štapnih usisivača.

Štapni usisivači su najpopularnija vrsta kućnih usisivača na tržištu, kompaktni su, jednostavni i nezauzimaju previše prostora. Kod štapnih usisivača, kontejner za prljavštinu/kese i motor su direktno pričvršćeni na glavu za čišćenje, kao jedna celina. Iako mnogi štapni usisivači imaju dodatne karakteristike za lako klizanje po površini poda, sama jedinica uređaja može biti teža od tradicionalnog usisivača zbog činjenice da su sve komponente uspravnog usisivača objedinjene u jednu jedinicu. Međutim, nagnut i vertikalni dizajn stubova čini ih lakim za skladištenje, posebno kada imate ograničen prostor za skladištenje pomoćnih uređaja.

Takođe, njegov linearni dizajn je idealan za ljude koji imaju zdravstvene probleme koji ih sprečavaju da se sagnu, kao što bi to uradili sa tradicionalnim, klasičnim usisivačem. Štapni usisivači su najbolji za tepihe, velike prostorije i otvorene prostore. Dolaze sa raznim dodacima koji pretvaraju usisivač u alat za čišćenje cele kuće.

 

Za SMART HOME – pametni, robot usisivač

Prvobitno izumljen od Isaka M. Dizona, koncept robotskog usisivača je da ima čistač podova koji je dovoljno pametan da čisti podove uz malo upravljanja od strane čoveka koji je njegov supervizor. 

Robot usu+isivači se smatraju autonomnim, što znači da se sami kreću i, koristeći podatke koje dobijaju putem programiranja i svojih senzora, donose odluke, odnosno sami upravljaju. Koliko god to zvučalo futuristički, ova tehnologija jednostavno ima senzore koje koristi za mapiranje i navigaciju područja.

Iako većini ljudi tehnički ne bi trebao robot usisivač za svoj dom, možda bi bilo dobro imati ga. Robot usisivači obično su mali i kompaktni. To je zato što su dizajnirani da dođu do udobnih prostora, na primer ispod ili oko vašeg nameštaja.

U ime tradicije – usisivači sa posudom ili kesom

 

Tradicionalni usisivač sa kesom ili posudom ima jedinicu kućišta kanistera koja je pričvršćena za pogonsku glavu preko plastičnih cevi i creva. Jedinica karoserije, gde se čuvaju motor i kontejner za prljavštinu/kesu, okreće se okolo i može se lako nositi.

Kod tradicionalnih usisivača, dodatci su ono što može mnogo da vam olakša posao. Vakumska glava ima moćno usisavanje, može se produžiti cevima za pričvršćivanje i može da usisava mesta do kojih obični usisivači ne mogu da dosegnu. 

Njegov jedinstveni dizajn nudi veliki opseg fleksibilnosti i manevrisanja za čišćenje ne samo podova, već i tapacirunga i ispod nameštaja. Njegov oblik čini ga laganim za nošenje. Međutim, ovaj dizajn ga čini i nezgodnim za skladištenje, jer može biti prilično glomazan. Idealan je za tvrde podove, prostirke, stepeništa, male sobe i sobe sa velikim nameštajem.

Kao vlasnik kuće, verovatno razumete potrebu za odgovarajućom negom i čišćenjem podova u kući, zato se na vreme odlučite i pogledajte celokupnu ponudu na našem sajtu, gde možete veoma lako odlučiti koji usisivač je savršen za Vas.

mc_idcheck visa_secure
intesa_logo
maestro master visa amex dina