menu Proizvodi
menu
0

Dočekajte zimu spremni uz program na pelet

21.08.2022

Postoji mnogo razloga zašto biste mogli da izaberete peć ili uređaj koji koristi pelet za grejanje Vašeg doma. Sagorevanje drvenih peleta može biti bolja opcija od drugih izvora energije. U mnogim slučajevima, drveni peleti su ekološki prihvatljivija i isplativija opcija od drugih izvora grejanja. Drugi razlozi zbog kojih biste mogli da izaberete drvene pelete u odnosu na druge opcije grejanja uključuju:

Lako održavanje. Videćete da većina vreća od 15 kg vrhunskih drvenih peleta sadrži manje od 0,7 procenata pepela. To znači pelet sagoreva čisto, što znači manje čišćenja i održavanja za Vas.

Više toplote za manje novca. Ovo je možda i najvažniji razlog zašto bismo prioritet dali peleti u odnosu na sve druge emitore toplote. Drveni peleti pružaju stalan izvor toplote sa niskim nivoom emisija. Pored toga, kada se koristi u pećima, kotlovima ili šporetima na pelet, peleti obezbeđuju istu toplotu kao i drugi izvori za manje novca. Čak i u poređenju sa drugim gorivima od biomase, drveni peleti obezbeđuju čisto sagorevanje i stabilnu, ujednačenu toplotu.

Jednostavnost upotrebe. Pelet sagoreva čisto i efikasnan je. Proizvodi se minimalno čađi i dima. Izduvni gas nije vruć, tako da nije potreban zidani dimnjak za upotrebu. Peći na pelet mogu se ugraditi u skoro svaku prostoriju u kući. Peći i kotlovi na pelet mogu zameniti ili raditi zajedno sa vašim postojećim sistemom grejanja.

 

Odaberite peći na pelet i uživajte celu zimu u toplom domu

Kada uporedite peći na pelet sa drugim izvorima goriva za grejanje, kao što su drvo, nafta, gas ili električna energija, često su malo pristupačnije za ugradnju, a cena goriva je obično jednaka ili jeftinija od ostalih goriva za grejanje. Peći na pelet su jednostavne za upotrebu i obezbeđuju efikasnu toplotu za dom, ali zahtevaju redovno čišćenje i održavanje kako bi nesmetano radile.

Izbor goriva na drveni pelet kao izvor grejanja za Vaš dom donosi brojne prednosti — za Vaš dom, Vaš budžet i životnu sredinu, a Vi ćete svakako uživati u grejnim telima koji su uvek tu, da ih uključite samo na taster ili putem WiFi modula, za toplotu onda kada Vama to odgovara.

Toplota iz peći na drvene pelete će udobno zagrejati ceo vaš dom, pružajući ugodnu toplinu tokom cele zime. Na mnogim modelima peći na drva, možete napuniti dovoljno peleta da izdrže dva do tri dana, za razliku od peći na drva kojoj je potrebno stalno punjenje i praćenje. Takođe ih je obično lakše očistiti od peći na drva. Mnoge moderne peći na pelet imaju tehnološki napredne funkcije i mogu čak imati aplikaciju za daljinsko upravljanje ili pametni telefon za upravljanje sa udaljenosti putem WiFi modula.

Ukoliko želite topao dom uz kontinuiranu toplotu koju možete lako kontrolisati i podešavati, zaključak se sam nameće – peći na pelet su Vaše novo, idealno rešenje!

mc_idcheck visa_secure
intesa_logo
maestro master visa amex dina