menu Proizvodi
menu
0

Pronađite idealan električni šporet za vašu kuhinju

24.04.2018

Kupovina električnog šporeta je investicija na duže staze i zato treba dobro razmisliti pre odluke. Cene se kreću od 19.000 dinara, pa na gore, ali reč je uređaju koji se koristi svakodnevno i trebalo bi da vas posluži barem 10 godina. Kupci uglavnom prvo obrate pažnju na cenu i ime proizvođača, ali je podjednako važno upoznati se i sa glavnim funkcijama i karakteristikama šporeta.

Odgovori na pitanja gde planirate da postavite šporet, za šta ćete najviše da ga koristite, da li vam je potreban klasičniji model ili savremeniji sa brojnim dodatnim funkcijama, kao i koliko novca imate na raspolaganju, pomoći će vam da donesete konačnu odluku.

Dimenzije

Prvo pitanje je gde planirate da postavite šporet? Koliko imate prostora? Da li želite samostojeći model ili ugradni set (rerna + ploča za kuvanje)? Na našem tržištu najzastupljeniji su modeli širine 50 cm i 60 cm. Dimenzije šporeta direktno su povezane sa korisnom zapreminom rerne. Veći kapacitet rerne omogućava pripremanje veće količine hrane. Zapremina rerne od 60 litara smatra se velikom.